Kizárták Csen bácsit a kínai maraton indulói közül, mert végig dohányzott

2024. január 13. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

Két év szünet után tért vissza az 52 éves kínai maratonista, Csen bácsi, akit végül kizártak a január 7-re szervezett 2024-es Hsziamen Maraton indulói közül, mivel végig dohányzott, írja a Running Magazine. A „dohányzó testvérként” ismert futó 3 óra 33 perc alatt futotta le a 42 kilométeres távot, ami öt perccel rosszabb a 2022-es teljesítményénél – amiről itt írtunk korábban.

A South China Morning Post videója alapján úgy tűnik, hogy a baseballsapkás Csent abszolút nem zavarja a futásban a szájából lógó cigaretta.

A Hsziamen Maraton szervezőbizottságának közleménye szerint Csent azért zárták ki a versenyből, mert megsértette a szabályzatot. A 2.12 cikkely értelmében „a futók civilizálatlan viselkedése – mint például a nyilvános székletürítés, dohányzás, a virágágyások vagy zöldterületek letaposása – , amely befolyásolja a versenyt és a többi futó biztonságát, kizárást von maga után”.

Csen egyébként már évek óta pöfékel futás közben. Először a 2018-as Kuangcsou Maratonon készült róla fotó cigarettával a szájában. Akkor 3 óra 36 perc alatt teljesítette a maratoni távot, majd egy évvel később ismét feltűnt a Hsziamen Maratonon, amikor még jobban teljesített. Csen ideje ugyanis 3 óra 32 perc volt. A Hong Kong Standard korábban azonban azt írta, hogy Csen állítólag csak akkor gyújt rá, amikor fut.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!