Gázában fogva tartott izraeli túszok kaptak magyar és német állampolgárságot – állítja egy izraeli lap

2024. január 10. – 20:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai-övezetben fogva tartott izraeli foglyoknak adott állampolgárságot Magyarország és Németország – állítja a Jerusalem Post izraeli lap. Beszámolójuk szerint volt olyan túsz, aki a magyar és a német állampolgársága megszerzése után tudott szabadulni a gázai fogságból.

A Jerusalem Post szerint Magyarország és Németország olyan izraelieknek adott titokban állampolgárságot, akiknek rokonai vagy felmenői itt születtek. Ezzel azt próbálták meg elérni, hogy a túszok minél nagyobb eséllyel szabaduljanak a fogságból.

A lap szerint az állampolgárságot szerző túszok egy része azóta kiszabadult, egy másik része azonban nem. Azt nem állítják, hogy a magyar vagy német útlevél közvetlenül szerepet játszott a szabadulásukban. A lap megkeresésére az izraeli, a német és a magyar külügyminisztérium sem válaszolt.

(JP)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!