Egy videófelvétel szerint az izraeli sereg járművei többször áthajtottak egy palesztin férfi holttestén Ciszjordániában

2024. január 10. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

A ciszjordániai Tulkarm városában egy házra szerelt biztonsági kamera felvételein az látszik, hogy az izraeli biztonsági erők járművei többször áthajtottak egy palesztin férfi holttestén, akit az izraeli rajtaütés során lőttek le.

Az izraeli határrendőrség közölte, hogy a jármű véletlenül hajtott át a holttesten, és vizsgálják az esetet.

A felvételek azután kerültek elő, hogy a határrendőrség hétfőn közölte, hogy kommandósai rajtaütöttek Tulkarmban egy épületen, hogy letartóztassanak egy körözött fegyverest. Az összecsapásban három palesztin fegyverest öltek meg. A felvételen látható, amint az izraeli biztonsági erők éjszaka megközelítenek egy házat, és tüzet nyitnak egy csapat fiatal férfira.

Két férfit a ház előtti utcán találtak el, és mozdulatlanul feküdtek, amikor – ahogy a felvételen látszódik – az izraeli biztonsági erők egyik járműve a földön fekvő két holttesthez ért, és áthajtott az egyikükön.

Egy feltehetően valamivel később rögzített felvételeken az látszik, ahogy az egyik holttestet az út szélére tolják, miközben egy másik jármű tolat a másik holttest fölé, majd még kétszer átmanőverezik rajta.

A palesztin külügyminisztérium közleményben ítélte el az incidenst, amely szerinte a „gyűlölet és a szélsőségesség kultúráját” tükrözi.

A Tulkarm Brigádok, a nemzetközileg elismert Palesztin Hatóságot vezető Fatahhoz kötődő fegyveres militáns csoport a hétfőn megölt palesztinok egyikét a saját tagjának vallotta.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!