Jóváhagyta Bulgária schengeni csatlakozását a holland parlament

2023. december 22. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas vita után csütörtök este jóváhagyta Bulgária schengeni csatlakozását a holland parlament, jelentette be pénteken a bolgár belügyminiszter, Kalin Stoianov, írja a BTA hírügynökségre hivatkozva a News.ro.

Már csak Ausztriának kellene beleegyeznie abba, hogy Bulgáriát felvegyék a schengeni övezetbe, a két ország között intenzív tárgyalás folyik, akárcsak Románia és Ausztria között, amelyeken az unió képviselői is részt vesznek, mondta Stoianov.

A belügyminiszter reményét fejezte ki, hogy Ausztria a következő napokban dönteni fog.

A holland kormány múlt hét végén tájékoztatta a hágai parlamentet, hogy támogatja Bulgária teljes jogú schengeni csatlakozását, de ezt még a parlamentnek is jóvá kellett hagynia.

Ausztria nemrég azt jelentette be, hogy hajlandó elfogadni Bulgária és Románia részleges csatlakozását Schengenhez, a légi és vízi határok ellenőrzésének megszüntetésével.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!