Súlyos harcok zajlanak szerte a Gázai övezet déli és északi részén is

2023. december 6. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos harcok zajlanak szerte a Gázai övezetben, miután folytatódott az izraeli erők szárazföldi hadművelete délen és északon is, írja a BBC. A harcok házról házra zajlanak, az izraeli hadsereg most elsősorban a kedden is hevesen támadott Hán Júniszra koncentrál, mert úgy gondolják, a Hamász magasrangú vezetői a városban bújkálnak. A Hán Júniszban élőket Izrael arra utasította, hogy hagyják el a várost és az egyiptomi határon fekvő Rafah, valamint a közeli, tengerparti al-Mawasi terület felé vegyék az irányt.

Közben a hadjárat északon is folytatódik, többek között a Dzsabália menekülttábor körül – amely a háború előtt Gáza legnagyobb tábora volt –, és amelyet Izrael szerint a Hamász bázisként használt. Nem világos, hogy hány civil tartózkodik még Dzsabáliában, de az elmúlt hetekben izraeli légicsapások célpontja volt. Izrael másik célpontja a Hamász másik fellegvárának tekintett Shejaiya környékén van, Gáza városhoz közel.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!