A röplapokon érkező Korán-versből arra is következtetnek, hogy Izrael tengervízzel árasztja majd el a Hamász-alagutakat

2023. december 6. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai övezet déli részének legnagyobb városa és a szárazföldi offenzíva legújabb célpontja, Hán Junisz lakói azt mondják, hogy az izraeli hadsereg olyan röplapokat szór le, amelyen egy Korán-versidézet szerepel.

A versben az áll, hogy árvíz söpri majd el a vétkeseket. Hogy ezzel mire akarnak utalni az izraeliek, arra több megfejtés is érkezett.

A Times of Israel egy gázai újságíróra hivatkozva azt írta, a lakosok meg vannak győződve arról, hogy a Koránban és a Bibliában a Noé özönvízére való utalás azt jelenti, hogy valami sokkal rosszabb jön.

Van, aki szerint a röplap csak egy utalás a Hamász október 7-i támadására, amely az al-Aksza Özönvíz nevet kapta, más vélemények szerint viszont az izraeli hadsereg így tudatja – ilyen jelentések egyébként már keringenek – , hogy majd tengervízzel árasztja el a Hamász alagútjait, hogy kisöpörje a terroristákat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!