Az izraeli hadsereg elérte Hán Junisz központját

2023. december 6. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) jelentése szerint a 98. hadosztálya vezeti a szárazföldi offenzívát a Gázai övezet déli részén, és csapataik már körül is zárták a legnagyobb várost, Hán Juniszt, amelynek már a központját is elérték.

A hadosztály az IDF közlése szerint kombinált támadást indított Hán Juniszban a Hamász terrorszervezet legfontosabb központjai ellen. Azt írták, hogy a csapatok néhány órán belül áttörték a Hamász Khan dandárjának védelmét, bekerítették a várost, és elkezdtek egyre mélyebbre hatolni. A város központjában célzott rajtaütéseket hajtottak végre, Hamász-ügynököket öltek meg és a terrorcsoport infrastruktúrájának egy részét is megsemmisítettek.

A 98. hadosztály ejtőernyősökből, kommandódandárból és egy elit tüzérezredből áll. A bevonulásával a Gázai övezetben immár négy IDF-hadosztály tevékenykedik

Az IDF szerint a 98. hadosztály csapatai eddig sok hamászost öltek meg szárazföldi harcokban és légicsapásokban, és mintegy 30 alagútaknát találtak, amelyeket megsemmisítettek. Egy olyan mecsetet is elpuszítottak, amelyet fegyverraktárnak használtak.

(Times of Israel)



Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!