Joe Biden elképzelhetetlen kegyetlenségnek nevezte az izraeli nők megerőszakolását

2023. december 6. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök rettenetesnek nevezte az iszlamisták Izrael ellen októberben végrehajtott támadása során elkövetett szexuális bűncselekményeit, és felszólította a nemzetközi közösséget, ítélje el „ezt az elképzelhetetlen kegyetlenséget”. Bár az ügyben még tart a nyomozás, az izraeli kormány egyebek között az ENSZ-t is azzal vádolta, hogy szemet huny az izraeli áldozatok fölött.

Maj Golan, a nők jogaiért felelős tárca nélküli izraeli miniszter megerősítette, hogy csak nagyon kevés nő élte túl a nemi erőszakot, és ők sem képesek egyelőre beszélni róla, jelenleg orvosi kezelést kapnak. Az Orvosok az Emberi Jogokért Izraelben nevű jogvédő szervezet – mely korábban egyébként a Gázai övezetben élők mellett is felszólalt – novemberben tette közzé az első vizsgálati eredményeit az ügyben.

Hadasz Civ, a szervezet egyik vezetője azt mondta, már kiderítették, hogy több helyen, több alkalommal is elkövettek nemi erőszakot, és most azt próbálják kideríteni, vajon a fegyveresek a Hamásztól kaptak-e parancsot a szexuális bűncselekmények elkövetésére.

Az iszlamista szervezet tagadta, hogy tagjaik ilyen jellegű atrocitásokat követtek volna el.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!