Megszólaltak a légvédelmi szirénák, Izrael elfogott egy Gázából kilőtt rakétát

2023. december 1. – 07:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg közölte, hogy pénteken kora reggel elfogott egy Gázából kilőtt rakétát, amely a Hamásszal folytatott harcok szünetének meghosszabbítására vonatkozó reggel 7 órai határidő közeledtével beindította a légvédelmi szirénákat izraeli településeken, írja a Reuters. A hírt az Izraeli Védelmi Erők (IDF) is megerősítette.

A palesztin fegyveres csoport nem kommentálta az esetet, amely az izraeli Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint az első az Izrael és a Hamász között november 24-én kezdődött tűzszünet óta.

Mark Regev, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök tanácsadója azt mondta, hogy Izrael nyitott a tűzszünet folytatására, ha a Hamász további túszokat enged el. Izrael korábban közölte, hogy akkor járul hozzá a tűzszünet meghosszabbításához, ha a Hamász napi minimum tíz túszt szabadon enged.

(Reuters)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!