Netanjahu szerint Izraelnek három célja van ezzel a háborúval

2023. november 26. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap meglátogatta a Gázai övezetben lévő izraeli csapatokat. A katonákkal és parancsnokokkal való beszélgetés mellett megtekintett egy feltárt alagutat is – áll a kormányfő hivatalának közleményben. Netanjahu azt mondta, hogy „minden erőfeszítést” megtesznek a fogságban lévő túszok kiszabadítása érdekében.

„Három célunk van ezzel a háborúval: felszámolni a Hamászt, visszaadni az összes elraboltunkat, és biztosítani, hogy Gáza ne jelentsen újra fenyegetést Izrael államra nézve”

– mondta az izraeli miniszterelnök. „Semmi sem állíthat meg minket, és meg vagyunk győződve arról, hogy megvan a hatalmunk, az erőnk, az akaratunk és az elszántságunk, hogy elérjük a háború minden célját” – tette hozzá.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint vasárnap egy 200 teherautóból álló konvoj élelmiszert, vizet és orvosi ellátmányt szállított a Gázai övezetbe. „Az ENSZ kíséretében több tucat humanitárius segélyszállító teherautót és hat mentőautót szállítanak Gáza északi részére és a még nem evakuált menedékhelyekre” – írták.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!