Izrael szerint megölték a Hamász öt parancsnokát

2023. november 26. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint nem sokkal az ideiglenes tűzszünet életbe lépése előtt megölték a Hamász fegyveres szárnyának öt parancsnokát. „A Gázai övezetben zajló harcok során és a tűzszünet életbe lépése előtt az IDF repülőgépei a Shin Bet (az izraeli belbiztonsági szolgálat – a szerk.) hírszerzési irányítása alatt megölték a Hamász terrorszervezet öt magas rangú parancsnokát” – írták az X-en.

A poszt szerint az egyik megölt parancsnok Ahmed Ahandor volt. Az ő feladata volt a Hamász terrorszervezet összes terrorista tevékenységének koordinálása és irányítása a Gázai övezet északi területén.

Korábban a Hamász négy parancsnokuk „mártírhalálát” ismerte el. Azt közölték, hogy Ahmed al-Gandúr – másnéven Abú Anász –, Ajmán Szijám, a rakéták kilövéséért felelős egységek vezetője és két társuk, Wael Rajab és Raafat Szalman is meghaltak. A haláluk körülményeiről egyéb részletet nem árultak el.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!