Az ágy alatt bujkált a 18 éves magyar-izraeli lány, miközben édesanyját foglyul ejtették a Hamász terroristái

2023. november 26. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magyar–izraeli lány és édesanyja is kiszabadult a Hamász fogságából. A Times of Israel részletesebben írt a család elfogásának történetéről: az 53 éves édesanyát, Shiri Weisst és 18 lányát, Noga Weisst a Hamász terroristái rabolták el október 7-én, amikor megtámadták a Beeri nevű kibucot. Először az édesanyát fogták el, miközben lánya az ágy alatt bujkált.

Noga Weiss WhatsAppon üzent a család többi tagjának, azt írta, hogy a fegyveresek felgyújtották a házat. Mivel egyre nehezebben kapott levegőt, idősebb nővére azt mondta neki, meneküljön ki a szoba ablakán, és bújjon el egy bokorban. A 18 éves lány még 11:30-kor üzent a nővérének, azt írta, hogy egy terrorista közeledik a búvóhelyéhez, ez volt az utolsó alkalom, amikor bárki is hallott róla.

Forrás: Osnat Weiss
Forrás: Osnat Weiss

Shiri férje Ilan Weiss október 7-én reggel 7:15-kor hagyta el a házat, hogy csatlakozzon a kibuc mentőcsapatához, azóta nem tudják, hol van. Ilan bátyja és sógora, Amir és Mati négy gyerekükkel éltek, a terroristák gránátokat dobtak az otthonukra, Amir és Mati meghaltak a támadásban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!