61 teherautó segélyszállítmánya már megérkezett Gáza északi részére

2023. november 26. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva

61 teherautó segélyszállítmánya már megérkezett Gáza északi részére, köztük orvosi ellátmány, élelmiszer és víz – közölte az ENSZ. Az adományok biztonságos szállítására a harcok szünetelése miatt van lehetőség, írja a Guardian. Minél tovább tart a szünet, annál több segélyt tudnak majd a humanitárius szervezetek küldeni.

Az izraeli Nitzanából további 200 teherautót indítottak Gázába – közölte az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA), amelyek közül helyi idő szerint szombat kora estig 187 jutott át a határon.

Tizenegy mentőautót, három autóbuszt és egy platós kocsit szállítottak az al-Shifa kórházba, ahol az elmúlt napokban heves harcok folytak.

A dél-gázai Khan Younis városában szombaton hosszú sorban álltak az emberek benzines kannákkal és más tartályokkal egy benzinkút előtt, azt remélve, hogy üzemanyaghoz jutnak az ENSZ szállítmányából. Több mint egy hónap után először jutott segély a Gázai övezet északi részébe is, egy ENSZ-konvoj lisztet vitt két olyan létesítménybe, ahol a harcok miatt kitelepített emberek kaptak menedéket.

Az ENSZ a humanitárius segélykonvojok október 21-i újraindítása óta most vitte a legnagyobb mennyiségű élelmiszert, vizet és gyógyszert a térségbe.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!