Izraeli miniszter: Ez csak egy szünet, nem fogjuk befejezni a háborút a Hamász ellen

2023. november 23. – 19:40

Másolás

Vágólapra másolva

„Meg kell érteniük, hogy ez csak egy szünet. Nem fogjuk befejezni a háborút a Hamász ellen” – nyilatkozta a BBC Newshour című műsorának Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyekért felelős minisztere. Chikli arra kérdésre, hogy Izrael hajlandó lenne-e meghosszabbítani a tűzszünetet még több izraeli túszért cserébe, azt válaszolta, hogy nem bíznak Hamászban, sem abban, hogy a terrorista szervezet betartja a megállapodást. Majd hozzátette, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy a foglyokat hazahozzák, ugyanakkor a Hamászt megsemmisítsék.

A miniszter arról is beszélt, hogy nem tudja, mi az oka annak, hogy a tűzszünet kezdete későbbre tolódott, mivel a tervek szerint úgy volt, hogy csütörtök reggel kezdődik. Szerinte az sem kizárt, hogy ismét el fogják halasztani, ami azt támasztja alá, hogy a Hamász megbízhatatlan. Remélik, hogy pénteken hazaér az a 13 izraeli, akiket elsőként fog szabadon engedni a terrorista szervezet. „Reméljük, de amíg ez nem történik meg, szkeptikusnak kell lennünk” – mondta Chikli.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!