Édesanyjuk szerint nem szerepel a pénteken szabaduló túszok listáján a két elrabolt, magyar állampolgárságú lány

2023. november 23. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Arról értesítettek, hogy Dafna és Ella nincsenek a pénteken kiszabaduló 13 izraeli túsz listáján” – írta az X-en az elrabolt, magyar-izraeli lányok édesanyja. Majan Zin bejegyzését a Hvg szúrta ki. Zin közösségi oldalára azt írta, hogy ez hihetetlenül nehéz számára, hisz nagyon szeretné, ha lányai hazajöhetnének, és reménykedik abban, hogy az összes túszt szabadon engedi a Hamász.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, október 26-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy két magyar állampolgárt is túszul ejtett a Hamász terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát is Gázába hurcolták. Édesanyjuk később a Heteknek azt mondta, hogy Dafna és Ella átlagos izraeli lányok, akikkel a hétköznapokban nagyon sokat nevetnek. Vele és több túsz hozzátartozójával a Telex is találkozott Izraelben, erről itt olvashat bővebben.

„A lányaim az exférjemnél voltak éppen a Nahal Oz nevű kibucban. Amikor reggel láttam, hogy vörös riasztás van, egyből írtam az apjuknak, hogy minden rendben van-e” – idézte fel október 7-ét, a Hamász inváziójának napját az édesanya. Akkor a lányok apja még azt írta, minden rendben, de délután a nővére már azzal hívta, hogy a lányait elrabolták, elvitték őket Gázába. Eleinte nem akarta elhinni, hogy az ő lányait is elvitték, aztán WhatsAppon kapott nővérétől egy üzenetet:

„Megnyitottam, és akkor láttam a képeket, amint Dafna egy matracon ül, arabul pedig az volt a képre írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették. Majd egy másik képet is küldött, amin pedig Ella látszott, meg volt sérülve a karja. Ő és Dafna is zokogott a felvételen”

– mondta Zin, akinek volt férje, a férjének párja és az ő közös gyerekük is próbált együttműködni a támadókkal, azonban mindhármukat meggyilkolták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!