Netanjahu: A legfőbb és szent küldetésünk, hogy hazahozzuk a túszokat

2023. november 21. – 13:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szent és legfőbb küldetésnek nevezte Benjámin Netanjahu azt, hogy hazahozzák az izraeli túszokat, írja a CNN. Netanjahu egy nappal azután tette ezeket a kijelentéseket, hogy ő és a háborús kabinet találkoztak több túsz családjával is, majd megígérte, hogy addig harcol, amíg az izraeli kormány kimenekíti az összes túszt, és elpusztítja a Hamászt.

A miniszterelnök valószínűleg csillapítani szeretné a kedélyeket, mivel Izraelben egyre feszültebb a helyzet. A túszok családjai ugyanis csalódottak és válaszokat követelnek, mivel nem tudnak semmit a rokonaikról és arról, hogyan fogja őket kiszabadítani a kormány. Egyesek szerint az, hogy Netanjahu találkozott néhány családdal is, csak még inkább fokozta a kedélyeket.

A CNN szerint Udi Goren, akinek unokatestvére, Tal Chaimit van fogságban, hamarabb eljött a találkozóról, mivel a háborús kabinet nem mondott új információkat a túszokról, ahogy arról sem, hogy fogják őket kiszabadítani.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!