Az izraeli hadsereg kinyitotta a vasárnap megtalált állítólagos Hamász-alagút bombabiztos ajtaját

2023. november 21. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) vasárnap olyan felvételeket tett közzé, amelyeken állítólag az al-Sifa kórház alatt talált Hamász-alagútrendszerben készültek. Az 55 méter hosszú járatba egy kutyát engedtek le, és így térképezték fel a föld alatti folyosót, aminek a végét egy lőnyílással is ellátott bombabiztos ajtó zárta le.

Az IDF szerint keddre sikerült biztonságosan feltárniuk a föld alatt 10 méterrel húzódó folyosót, és az ajtót is sikerült kinyitniuk. Az általuk közzétett képek alapján az alagút még hosszan folytatódik.

Korábban a Hamász egyik tisztviselője azt mondta, hogy a videó alapján nem utal rá semmi, hogy a járatot valóban fegyveresek használták volna. Ugyanakkor a vasárnapi hírek szerint az alagút lejárata a kórház területén azon fészer alatt volt, ahol egy járművet is találtak rengeteg fegyverrel, köztük egy páncéltörő rakétával, töltényekkel és kalasnyikovokkal.

A képeket közlő Sky News nem tudta ellenőrizni a képek hitelességét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!