108 ENSZ-dolgozó halt meg Gázában a konfliktus kezdete óta

2023. november 21. – 21:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai övezetben működő ENSZ-ügynökség vezetője közölte, hogy 108 munkatársuk halt meg azóta, hogy Izrael megkezdte ottani hadműveletét.

„Információink szerint a legtöbbjüket családtagjaikkal együtt ölték meg, beleértve a gyermekeiket is” – mondta Philippe Lazzarini, az UNRWA, a palesztinok számára létrehozott ügynökség vezetője.

Lazzarini azt is elmondta egy egyiptomi találkozón, hogy közel 67 UNRWA létesítményt ért találat – ebből 17-et közvetlenül. Elmondása szerint a legtöbb csapást elszenvedő létesítmény az övezet közepén és féli területein helyezkedtek el, ahol az embereknek több biztonságot ígért az izraeli kormány.

„Még az ENSZ zászlaja alatt sem tudjuk megvédeni az embereket” – tette hozzá Lazzarini. Hozzátette: az UNRWA minden héten megemlékezést tart a Gázában megölt kollégák tiszteletére.

„Soha nem hittem, hogy már előre megemlékezéseket szervezek a munkatársaimnak”

– tette hozzá.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!