Újabb gázai kórházat kerítettek be az izraeli tankok

2023. november 20. – 23:34

Másolás

Vágólapra másolva

Izraeli tankok állítólag bekerítették a Gázai övezet északi részén lévő Indonéziai Kórházat, ahol a Hamász kontrollja alatt álló egészségügyi minisztérium szerint 12 ember halt meg az éjszaka folyamán.

A kórház igazgatója, Dr. Marwan Al-Sultan a BBC-nek elmondta, hogy a műtét utáni ellátó osztályt érte találat, és a csapatok mindössze 20 méterre voltak tőlük. Az izraeli hadsereg közölte, hogy katonái „terroristákat” vettek célba, akik a kórházból tüzet nyitottak rájuk. A WHO vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus az esetről azt írta az X-en:

„Az egészségügyi dolgozóknak és a civileknek soha nem szabadna ilyen borzalmaknak kitenniük magukat, különösen nem egy kórházon belül.”

A gázai egészségügyi minisztérium szerint az offenzíva kezdete óta eltelt hat hétben legalább 13 ezer ember halt meg a területen. Ennek okai részben maguk a katonai műveletek, részben viszont a következtükben kialakult humanitárius katasztrófa.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!