A Fehér Ház cáfolta a harcok ötnapos szüneteléséről és a túszok elengedéséről szóló megállapodást

2023. november 19. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Fehér Ház szombaton közölte, továbbra is dolgozik azon, hogy Izrael és a Hamász között megállapodás szülessen a túszok kiszabadításáról és a harcok szüneteltetéséről.

„Még nem jutottunk megállapodásra, de továbbra is keményen dolgozunk” ezen a téren – írta Adrienne Watson, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője az X közösségi oldalon, cáfolva a Washington Post című lap értesülését, amely szerint a harcoló felek között létrejött egy olyan megállapodás, amely a túszok szabadon bocsátását írja elő a harcok ötnapos szüneteléséért cserébe.

A Washington Post egy részletes, hatoldalas megállapodást idéz, amely szerint Izrael és a Hamász legalább öt napra szünetelteti a harcokat, ezért cserébe a Hamász az október 7-i támadása során Izraelből elrabolt mintegy 240 túsz közül első lépésben legalább 50-et, 24 órás turnusokra bontva szabadon enged.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!