A Fehér Ház cáfolta a harcok ötnapos szüneteléséről és a túszok elengedéséről szóló megállapodást

2023. november 19. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Fehér Ház szombaton közölte, továbbra is dolgozik azon, hogy Izrael és a Hamász között megállapodás szülessen a túszok kiszabadításáról és a harcok szüneteltetéséről.

„Még nem jutottunk megállapodásra, de továbbra is keményen dolgozunk” ezen a téren – írta Adrienne Watson, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője az X közösségi oldalon, cáfolva a Washington Post című lap értesülését, amely szerint a harcoló felek között létrejött egy olyan megállapodás, amely a túszok szabadon bocsátását írja elő a harcok ötnapos szüneteléséért cserébe.

A Washington Post egy részletes, hatoldalas megállapodást idéz, amely szerint Izrael és a Hamász legalább öt napra szünetelteti a harcokat, ezért cserébe a Hamász az október 7-i támadása során Izraelből elrabolt mintegy 240 túsz közül első lépésben legalább 50-et, 24 órás turnusokra bontva szabadon enged.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!