Franciaország elindított egy úszó kórházat a sebesült gázai civilek ellátására

2023. november 19. – 22:21

Másolás

Vágólapra másolva


Franciaország bejelentette, hogy egy helikopter-hordozója vasárnap elindult Egyiptomba, hogy orvosi segítséget nyújtson a gázai palesztin lakosságnak. A két műtővel, 40 ággyal, röntgenkészülékkel és laboratóriummal felszerelt úszó kórház főleg a sürgősségi ellátásra szoruló palesztin gyerekeket látja el. Az egészségügyi dolgozók a gázai határról evakuálják majd a sebesült palesztinokat, akiket légi úton szállítanak a hajóra kezelésre.

Izrael a gázai kórházak helyett inkább alternatív kórházakat támogatna a palesztin betegek ellátásában, mivel állításuk szerint a Hamász a kórházak területén és alatt rejtőzik. Izrael már korábban is javasolta úszó kórházak létesítését Gáza partjainál, de a kikötő túlságosan megrongálódott az IDF bombázásaitól, és nem is elég mély ahhoz, hogy nagyobb hajók horgonyozhassanak ott.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!