Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz élére

2023. november 18. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz tisztújító kongresszusán Orbán Viktor volt az egyedüli induló a párt elnöki posztjáért és, amint előre látható volt, meg is választották. A Telex percről percre történő közvetítéséből kiderül, a négy alelnök is maradt: Gál Kinga (1150 szavazat), Kósa Lajos (1145 szavazat), Kubatov Gábor (1158 szavazat) és Németh Szilárd (1121 szavazat).

A miniszterelnököt vastaps fogadta, külön is köszönetet mondott a jelölésért. „Megtisztelő, hogy ismét rám bíztátok a feladatot, vezessem Európa legerősebb pártját, a Fideszt, jegyezte meg. Ami az odaadásomat illeti, nem fogtok csalódni.”

„Menet közben nem cserélünk lovat”

– jelentette ki a miniszterelnök.

A ciklus közepén vagyunk szerinte most, ilyenkor nem váltunk lovat, különösen akkor, ha jó irányba húz, és van még benne szufla. Jelentem a kongresszusnak, a kormányban és bennem is van még szufla. A 2025-ös kongresszuson pedig majd döntünk a hovatovábbról, tette hozzá.

Orbán Viktor a Fidesz 30. kongresszusán a budapesti Hungexpón 2023. november 18-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Orbán Viktor a Fidesz 30. kongresszusán a budapesti Hungexpón 2023. november 18-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Orbán előre jelezte, hogy továbbra is a legjobb korban van, és két év múlva is a legjobb korban, sőt a legjobb karban lesz.

Orbán szerint a választások óta sok dolog történt, de szó nélkül mégsem lehet mellette elmenni, hiszen a külföldiek kilóra akarták megvenni a leendő magyar kormányt, sőt az országot is. Ez nem tréfa dolog Orbán Viktor szerint.

Ha ugyanis a baloldal nyert volna, ma migránsok tíz- és százezrei lennének Magyarorzságon. Budapest olyan állapotban lenne szerinte, mint a terrorpárti tüntetésektől meggyötört nyugat-európai nagyvárosok, genderaktivisták grasszálnának az óvodákban, kötésig állnánk a háborúban, és Soros György adósrabszolgái lennének még az unokáink is.

Erre szerződtek le szerinte a baloldali pártok. A pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát? Ez nem maradhat így, mondta Orbán, meg kell oldani. Elvárja a képviselőktől, hogy alkossák meg a törvényt, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, „hajrá Máté”, mondta Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének.

Orbán szerint sok nehézséggel találkoztak már: Covid, Gyurcsány, migránsok. De semmi sem volt olyan nehéz, mint az utóbbi két év a háborúval és a „vágtató inflációval”. Azonban minden nehézséget sikerült legyőzni, annak ellenére, hogy Brüsszel folyamatosan akadályokat gördített Magyarország elé. Neki mély meggyőződése hogy a brüsszeli európai modellre nekik nemet kell mondani, mert az fenntarthatatlan, Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát, amire lassan keresztet lehet vetni, mondta a miniszterelnök.

A kongresszuson korábban már számos vezető fideszes politikus felszólalt. Kövér László például arról beszélt, hogy az Európai Unió két évvel közelebb került saját maga felszámolásához. A házelnök azt is mondta: ez nem a Soros Gyuri bácsik és Alexek országa és az amerikaiak vágóhídra küldik az ukránokat, míg Kocsis Máté frakcióvezető az ellenzéket ekézte többek között azzal, hogy a Demokratikus Koalíciót a baloldal „csődörpártjának” nevezte, akik „megbüfiztették a baloldali kis pártokat”. Deutsch Tamás szerint a brüsszeli bürokraták fanatikus háborús agitátorokká váltak, Semjén Zsolt pedig úgy látja, a Fidesz-KDNP az unió legsikeresebb politikai konstrukciója. Szijjártó szerint Magyarország szerencsés helyzetben van, mert itt a józan ész és a nemzeti érdekek épp egybeesnek.

De nemcsak a fideszesek, hanem olyan celebek is a helyszínen voltak, mint Győzike, Nagy Feró és Dér Heni. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a határon túli magyarok nevében szólalt fel, és arról beszélt, hogy Orbán kopernikuszi fordulatot hozott a magyar politikában, amióta hatalmon van, azóta a magyarság erősebb mint bármikor az elmúlt száz esztendőben.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!