A Hamász szerint az izraeli hadsereg ellenőrzi az al-Sifa kórházat

2023. november 15. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Azt állítja szerdai közleményében a Hamász, hogy az izraeli hadsereg ellenőrzi a Gázai övezet legnagyobb kórházát, az al-Sifa kórházat. „Teljes mértékben az izraeli megszállást tartjuk felelősnek az egészségügyi személyzet és a betegek életéért és biztonságáért” – közölték.

Az izraeli hadsereg szerdán kora reggel rohamozta meg az al-Sifa kórházat arra hivatkozva, hogy a Hamász a kórház alatt alakította ki egyik műveleti központját. Ezt a Hamász tagadta.

Az egyik kórházban tartózkodó orvos azt mondta a CNN-nek, hogy az izraeliek 30 perccel a művelet megkezdése előtt figyelmeztették őket, hogy ne menjenek az ablakok és erkélyek közelébe. A kora reggeli órákban páncélozott járművek hangját hallották a kórház bejáratához közel.

Szintén a kórházban tartózkodott egy újságírók, aki arról számolt be, hogy szerda reggel izraeli tankok és katonák jelentek meg a kórház udvarán. A katonák az épület átvizsgálása közben elkezdték kikérdezni a fiatal férfiakat. Megadásra szólították fel a bent tartózkodókat, hangosbeszélőn azt mondták nekik, hogy felemelt kézzel hagyják el a kórházat.

(CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!