Magyarország volt igazságügyi minisztere szerint 2024-ben „átfordulnak a tankok Lengyelország felől Magyarország irányába”

2023. november 13. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva


Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke, Magyarország volt igazságügyi minisztere hétfőn a Századvég Alapítvány programján beszélt a szuverenitásról, többek között arról, hogy 2024 tavaszával szerinte hatalmas küzdelmek jönnek, írja a Telex.

A lap szerint Varga Judit a konferencián a kormány általános kommunikációs sémáiról beszélt, például arról, hogy Brüsszel olyan dolgokról akar a magyarok helyett dönteni, mint a „migráció vagy a házasság és a család témája (…) és még ezeknél is súlyosabb kérdésekről – mint a háború és béke”.

Majd a Brüsszel által átírt határokról beszélt, és ebből levezette, hogy Magyarországnak mindennap meg kell harcolnia a szuverenitásért országhatáron kívül és belül. Ezután kitért a lengyel választási eredményekre is, ahol az ellenzék szerzett elég szavazatot a kormányalakításhoz. Szerinte Lengyelországban a brüsszeli „alapértelmezett demokráciát” kezdik beállítani. Varga Judit kiemelte, tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívnia Magyarországnak, mert 2024-ben

„a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába, ugyanazt a receptet akarják majd alkalmazni, és csak rajtunk múlik, hogyan tudunk ellenállni ennek”.

Varga Judit végül azt is elmondta, hogy szerinte változásra van szükség Európában.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!