Izrael: a négyórás katonai szünet a palesztin civilek érdekeit szolgálja, de valódi tűzszünet nem lesz

2023. november 10. – 07:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli védelmi miniszter, Joáv Galant arról beszélt, hogy a négyórás időszakos szünetek „nem jelentenek tűzszünetet, nem befolyásolják a gázai harcokat sem”. Galant arra utalt, hogy csütörtökön az USA bejelentette, Izrael beleegyezett a napi négyórás katonai szünetekbe a Gázai övezet északi részén, amelyek alatt a civilek délre menekülhetnek.

Fotó: Ronen Zvulun / Reuters
Fotó: Ronen Zvulun / Reuters

Galant arról beszélt, hogy addig nem lesz tűzszünet, amíg a Hamász nem engedi ki a Gázában fogva tartott túszokat. „Nem hagyjuk abba a harcokat, amíg túszaink vannak Gázában. És amíg nem fejeztük be küldetésünket, amely a Hamász megsemmisítése” – mondta Galant. A védelmi miniszter hangsúlyozta: a négyórás szünet nem befolyásolja a harcokat, csak „lehetővé teszi a palesztin civileknek”, hogy dél felé meneküljenek. Galant hozzátette, az izraeli csapatok „Gáza szívében” tevékenykednek, és „nagyon közel vannak a gázai kikötőhöz”.

(CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!