Nem működnek a telekommunikációs vonalak Gázában

2023. október 28. – 08:09

Másolás

Vágólapra másolva

Sem internet, sem telefonos összeköttetés nincsen Gázában azután, hogy az izraeli hadsereg bejelentette szárzazföldi akciójának kiszélesítését a terület ellen, ahonnan a Hamász október 7-én támadást indított. A telekommunikációs kapcsolat megszakadásáról az Amnesty International és több más humanitárius szervezet mellett az AFP is beszámolt – írta a Guardian.

A szervezetek szerint félő, az ellenőrizetlen körülmények között még súlyosabb humanitárius következményekkel járhat az izraeli válaszcsapás a 2,3 milliós Gázai övezetben, ahol az izraeli erők légicsapásokat és tüzérségi támadásokat hajtanak végre. Ezek a támadások palesztin jelentések szerint több mint ötezer embert öltek meg. A Hamász október 7-i támadásakor 1400, főként fegyvertelen civilt ölt meg Izrael területén, amely ezzel évtizedek óta a legsúlyosabb csapást szenvedte el.

Hogy mit jelent a szárazföldi akciók kiszélesítése, azt egyelőre nem tudni pontosan. Izrael több ízben elhalasztotta a behatolást – ennek kockázataira az Egyesült Államok és más nyugati országok is figyelmeztettek, katonai és humanitárius értelemben egyaránt –, de egyértelművé tette, hogy meg fogja indítani katonáit.

A Hamász már beszámolt arról, hogy voltak szárazföldi összecsapások a határ közelében, a Gázai oldalon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!