212 oldalon sorolja a meghalt palesztinok nevét a Hamász vezette egészségügyi minisztérium

2023. október 27. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász által ellenőrzött Gázai övezet egészségügyi minisztériuma csütörtökön közzétette azok névsorát, akik állítása szerint meghaltak, amióta Izrael megkezdte megtorló támadásait a Hamász október 7-i terrortámadását követően, írja az MTI.

A 212 oldalas dokumentum szerint – ami felsorolja a meghalt palesztinok nevét, korát, nemét és személyi igazolványának számát is – 7028 ember halt meg az izraeli támadások következtében. A gázai hatóság információit és a listán szereplő összes név hitelességét nem lehetett független forrásból ellenőrizni.

A dokumentumot azért adták ki, mert Izrael és az amerikai kormány korábban megkérdőjelezte a gázai egészségügyi minisztérium adatait. „Nem vehetünk készpénznek semmit, ami a Hamásztól származik, beleértve az úgynevezett egészségügyi minisztériumot is” – mondta csütörtökön John Kirby, a washingtoni Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője. Korábban Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hogy nem bízik ezekben az adatokban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!