ATV: Magyarok is vannak Gázai övezetben

2023. október 14. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli Asdód városából jelentkezett be az ATV tudósítója, Novák András, aki arról számolt be, hogy egész nap lőttek a Gázai övezetből, de ugyanúgy lőtték Tel-Avivot is, a libanoni Hezbollah terrorszervezet pedig északot támadja.

Diplomáciai forrásból az újságíró arról értesült, hogy

vannak magyarok a Gázai övezetben, leginkább olyan nők, akik ott élő férfiak feleségei. Úgy tudja, hogy nem Gázavárosban, hanem az övezet déli részén vannak.

Majd azt is hozzátette, hogy a szakemberek most azon dolgoznak, hogy segítsenek nekik kimenekülni a háborús övezetből. Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, amennyiben válaszokat kapunk, beszámolunk róla.

Az ATV tudósítója azt is említette, hogy több önkéntes is érkezett Magyarországról Izraelbe, akik közül többen csatlakoztak a hadsereg nem katonai alakulataihoz, illetve az izraeli mentőszolgálathoz. Majd arról is beszélt, hogy a Hamász ma azt ajánlotta fel Izraelnek, hogy elengedik a nőket, gyereket, időseket, abban az esetben, ha az izraeli hadsereg befejezi a teljes hadműveletet. Mindemellett az iszlamista szervezet egy kampányba is belekezdett, hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk, és menjenek harcolni Izrael ellen.

Novák András egy szakértőtől azt is megtudta, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) különleges, aknakereső alakulatokat fognak bevetni a szárazföldi műveletek előtt, mert az gyanítják, hogy a Hamász titkos bombákat rejtett el azért, hogy minél több izraeli katonával végezhessenek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!