Élő adásban lőtte le az izraeli tüzérség a Reuters egyik videós munkatársát

2023. október 13. – 21:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egy újságíró meghalt, hat másik pedig megsebesült Libanonban, miután izraeli tüzérségi találat ért egy sajtómunkásokból álló csoportot – írja a 444.

A különböző médiumok munkatársaiból álló csoport épp a dél-libanoni határon zajló összecsapásokról tudósított élő adásban, amikor találat érte őket. Az ágyúzás az izraeli csapatok és a libanoni Hezbollah fegyveres csoport tagjai között a libanoni-izraeli határ mentén zajló tűzváltás során történt.

A találatot rögzítette az egyik kamera. Bár a történtekből nem sok látszik, a videó tartalma felkavaró lehet. A becsapódás után egy női hang kiabál, miközben mások is káromkodnak:

„Baszki, baszki, baszki! Mi történt? Nem érzem a lábamat!”

A csapás halálos áldozata a Reuters videós munkatársa, Issam Abdallah volt – írja a Guardian. Összesen hatan sérültek meg, köztük az Al Dzsazíra és az AFP két-két tudósítója. Őket az elhunyt újságíró holttestével együtt elszállították.

Az Al Dzsazíra egyik helyszíni tudósítója szerint egyenesen feléjük szállt a lövedéke Elmondása szerint a csapatból mindenki sisakot és golyóálló mellényt viselt, egyértelmű volt, hogy újságírók.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!