Blinken: Sok palesztin családnak önhibáján kívül kell szenvednie a Gázai övezetben, tárgyalunk a segélyekről

2023. október 13. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász még mindig emberi pajzsként használja a civileket, ami nehezíti a humanitárius segélyek Gázai övezetbe való bejuttatását – mondta Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere katari látogatása során egy sajtótájékoztatón.

A Hamász állítólag utakat is lezárt, hogy megakadályozza a palesztinok dél felé vonulását – mondta Blinken.

„Folytatjuk a tárgyalásokat Izraellel, hogy minden lehetséges óvintézkedést megtegyünk a civilek károsodásának elkerülése érdekében. Elismerjük, hogy sok palesztin család Gázában önhibáján kívül szenved, és hogy palesztin civilek vesztették életüket” – tette hozzá.

Blinken elmondása szerint az USA folyamatos kommunikációt folytat izraeli tisztviselőkkel, az ENSZ-ügynökségekkel és a Vöröskereszttel, hogy segítsen a gázai civileknek – mondta. Azt mondta, hogy az ezzel kapcsolatos részletek a következő napokban fognak kiderülni.

Blinken szerint az Egyesült Államok emellett szoros együttműködésben dolgozik a szövetségeseivel is, hogy kiszabadítsák a Hamász által fogva tartott túszokat. Azt mondta, csütörtökön találkozott néhány túsz családjával, akik „mélységes gyötrelmet élnek át”.

Az Egyesült Államok gondoskodni fog arról, hogy Izraelnek mindene meglegyen, amire szüksége van ahhoz, hogy megvédje magát – tette hozzá.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!