Újabb drón darabjait találhatták meg szerdán Romániában

2023. szeptember 13. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy újabb drón darabjait találhatták meg szerdán Romániában – közölte a román védelmi minisztérium, miután újabb orosz támadás érte a román határhoz közeli ukrán dunai kikötőket. A Román Légierő IAR 330 Puma helikopterének személyzete szerdán 11:30 óra körül a Tulcea megyei Nufărul és Victoria települések térségében szétszóródva olyan törmeléket azonosított, amelyek egy drónból származhatnak – írta a Transtelex a román védelmi minisztérium közleménye alapján.

Ukrajna azt közölte, hogy a szerda kora reggeli támadás érte Reni és Izmajil kikötőit, megrongálva a gabonaszállítmányok tárolására használt raktárakat, olajtároló tartályokat és adminisztratív épületeket.

Múlt héten a román védelmi minisztérium bejelentette, hogy egy, „az orosz hadsereg által használtakhoz hasonló” drón darabjait találták meg az Ukrajnával határos Plauru térségében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!