Újabb drón darabjait találhatták meg szerdán Romániában

2023. szeptember 13. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy újabb drón darabjait találhatták meg szerdán Romániában – közölte a román védelmi minisztérium, miután újabb orosz támadás érte a román határhoz közeli ukrán dunai kikötőket. A Román Légierő IAR 330 Puma helikopterének személyzete szerdán 11:30 óra körül a Tulcea megyei Nufărul és Victoria települések térségében szétszóródva olyan törmeléket azonosított, amelyek egy drónból származhatnak – írta a Transtelex a román védelmi minisztérium közleménye alapján.

Ukrajna azt közölte, hogy a szerda kora reggeli támadás érte Reni és Izmajil kikötőit, megrongálva a gabonaszállítmányok tárolására használt raktárakat, olajtároló tartályokat és adminisztratív épületeket.

Múlt héten a román védelmi minisztérium bejelentette, hogy egy, „az orosz hadsereg által használtakhoz hasonló” drón darabjait találták meg az Ukrajnával határos Plauru térségében.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!