Jelentős pénzt keresnek posztjaikkal a háborúpárti orosz influenszerek

2023. szeptember 2. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Z-bloggerként is emlegetett orosz háborúpárti influenszerek a BBC cikke szerint komoly összegeket keresnek a Telegram-posztjaikkal. Oroszországban a Telegram vált az egyik legfontosabb közösségi platformmá, miután az országban betiltották az Instagramot, a Twittert és a Facebookot is.

Alekszandr Koc, egy kormánypárti újság veterán tudósítója több mint 600 ezer Telegram-követővel a BBC-nek elmondta: a honvédelmi minisztérium gyakran meghallgatja őket, van egy privát csatornájuk, amin felveszik velük a kapcsolatot. Ő posztonként nagyjából 200-300 ezer forintnak megfelelő mennyiségű rubelt kér el, attól függően, milyen jellegű a hirdetés.

Vlagyimir Putyin a háború kitörését követően kinevezte Kocot az elnöki emberi jogi tanács egy tagjának, és több bloggert is a mozgósítással foglalkozó munkacsoport tagjává tett. Elmondta nekik, hogy az információs hadviselés kulcsfontosságú csatatér, és számít a munkájukra.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!