Továbbra is fogva tartják az orosz hatóságok a Wall Street Journal tudósítóját

2023. augusztus 24. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország további három hónappal hosszabbította meg a Wall Street Journal tudósítójának, Evan Gershkovich letartóztatását – írja a Guardian.

Gershkovich sok nyugati riporterrel ellentétben továbbra is Oroszországból tudósított Moszkva ukrajnai offenzívája alatt. Ő volt az első újságíró, akit a hidegháború óta az orosz hatóságok kémkedés vádjával tartóztattak le. A Wall Street Journal és Gershkovich tagadják a vádakat.

A moszkvai Lefortovszkij bíróság szóvivője az Agence France-Presse-szel közölte, hogy meghosszabbították a fogva tartás idejét három hónappal. A hírügynökséget nem engedték bea tárgyalóterembe a zárt ajtók mögött tartott meghallgatásra.

Gershkovich letartóztatásának határideje így most november 30-a.

A The Wall Street Journal közleményben reagált. Azt írták, „mélységesen csalódottak” amiatt, hogy Gershkovichot „önkényesen és jogtalanul tartják fogva azért, mert újságíróként végezte a munkáját”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!