Büntetőeljárás keretei közt vizsgálják Prigozsinék lezuhant repülőjének ügyét

2023. augusztus 24. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az oroszországi Nyomozati Bizottság büntetőeljárás keretei között vizsgálja annak a szerdán lezuhant repülőnek az ügyét, amelyen Jevgenyij Prigozsin is utazott – írta a Sky News.

A bizottság közleménye megerősítette, hogy a gépen utazó 10 ember meghalt, de Prigozsinról nem tesznek említést.

„Az Orosz Föderáció Nyomozati Bizottságának főosztálya büntetőeljárást indított a Büntető Törvénykönyv 263. cikke szerinti bűncselekmény miatt. A cikk a közlekedésbiztonsági szabályok és a légi közlekedés működésének megsértésére vonatkozik” – írták a közleményben.

Hozzátették: egy nyomozócsoport már elindult a helyszínre, minden szükséges törvényszéki vizsgálatot elindítanak, hogy kiderítsék a a repülőgép lezuhanásának okait.

A Kreml és Vlagyimir Putyin elnök továbbra sem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Bár az orosz elnöknek azóta már beszélt nyilvánosan a BRICS-csúcstalálkozón, Prigozsin haláláról említést sem tett, ahogy az várható is volt.

Az ügy részleteiről itt olvashat bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!