A német külügyminiszter szerint a lezuhant gép tökéletesen beleillik a putyini Oroszország tisztázatlan haláleseteinek sorába

2023. augusztus 24. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

Németország külügyminisztere szerint Jevgenyij Prigozsin valószínűsíthető halála tökéletesen beleillik a tisztázatlan halálesetek sorába, amelyek Putyin Oroszországában elég gyakoriak. „Ismerjük ezt a mintát, kétes öngyilkosságok, emberek zuhannak ki ablakokból, és végül ezek az ügyek mindig tisztázatlanok maradnak. Ez egy erőszakra épülő diktatórikus rendszer módszere” – mondta Annalena Baerbock a kirgiz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

„Nem véletlen, hogy a világ most a Kremlre figyel és válaszokat vár, hisz Putyin legnagyobb, ámbár kegyvesztett bizalmasa szó szerint az égből pottyant le, egy hónappal azután, hogy fellázadt” – tette hozzá a német politikus.

Míg egy másik sajtótájékoztatón Mateusz Morawiecki arról beszélt, hogy a Wagner-vezér feltételezhető halála azt jelenti, hogy a Wagner-csoport Vlagyimir Putyin ellenőrzése alá kerül, ami még nagyobb fenyegetést jelent majd. „A Wagner-csoport Putyin vezetése alá kerül. Válaszolja meg mindenki magának mindenki, akkor nagyobb vagy kisebb lesz a fenyegetés. Szerintem ez inkább egy költői kérdés” – fejtette ki a lengyel miniszterelnök.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!