Már dolgozik az orosz parlament a Wagner-csoport jövőjét rendező törvényeken

2023. június 26. – 00:00

Másolás

Vágólapra másolva

Már folyamatban van annak a törvényjavaslatnak a kidolgozása, ami szabályozná a Wagner-csoport jövőbeli működését, erről az orosz törvényhozás, a Duma védelmi bizottságának elnöke beszélt a Vedomosti orosz üzleti napilapnak.

A Wagner csapatai kivonulnak Rosztovból 2023. június 24-én – Fotó: Stringer / Reuters
A Wagner csapatai kivonulnak Rosztovból 2023. június 24-én – Fotó: Stringer / Reuters

A CNN által szemlézett nyilatkozatban Andrej Kartapolov arról beszélt, hogy még nincsen döntés a Wagner-csoport jövőjéről: „Nem szükséges viszont a betiltása, hiszen ez egy harcra képes egység, és csak a vezetésével kapcsolatban merültek fel kérdések, nem a harcosaival.”

Kartapolov nyilatkozata összhangban állhat Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szombati szavaival. Peszkov a szombat esti Prigozsin–Lukasenko megállapodás után beszélt arról, hogy a Wagner csapatai visszatérnek eredeti posztjaikra, akik pedig szeretnék, azok szerződést köthetnek a védelmi minisztériummal. „Ez azokra értendő, akik nem vettek részt a [Prigozsin által szervezett] vonulásban” – tette hozzá Peszkov, igaz, a Kreml ígérete szerint ellenük sem fognak vádat emelni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!