Rácz András: Kiderült, hogy a mindig rettenthetetlennek beállított Putyin valójában képtelen kezelni egy hirtelen kitörő válságot

2023. június 25. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Rácz András, a Corvinus Egyetem oktatója tíz pontban elemezte a Prigozsin-lázadás következményeit a Facebook-oldalán. Az Oroszország-szakértő szerint a szombati események legnagyobb vesztese Vlagyimir Putyin és a putyini elit. „Az orosz állam és annak irányítása ugyanis tegnap tragikusan leszerepelt. Olyan a második világháború óta nem történt, hogy egy nem állami fegyveres erő több mint nyolcszáz kilométert (!) masírozzon Oroszországban anélkül, hogy érdemi ellenállásba ütközött volna” – érvel az elemző.

Rácz szerint „kiderült, hogy a mindig határozottnak, higgadtnak és rettenthetetlennek beállított Putyin valójában képtelen kezelni egy hirtelen kitörő, váratlan válságot. És még csak nem is rossz döntéseket hozott, hanem vagy egyáltalán nem hozott döntést, vagy egymásnak ellentmondó döntéseket hozott.” Az elemző úgy véli, hogy „a történtek újra nyílttá tették a 2024. tavaszi elnökválasztás esélyeit”. Rácz szombaton napközben a Telexnek is elemezte az oroszországi történéseket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!