A Wagner-lázadás előtt rögzített Putyin-interjút adtak le az orosz állami tévében

2023. június 25. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Wagner-lázadás előtt rögzíttet Putyin-interjút adtak le vasárnap a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízióban. A rövidre vágott interjú értelemszerűen nem érintette a szombati eseményeket. Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi napi tájékoztatója szintén nem tett említést a Wagner-csoport és vezetője, Jevgenyij Prigozsin akciójáról.

A Putyinnal készült interjú főként az ukrajnai háborúra fókuszált. „Magabiztosak vagyunk, és természetesen képesek vagyunk végrehajtani az előttünk álló összes tervet és feladatot. Ez vonatkozik az ország védelmére, vonatkozik a különleges katonai műveletre, vonatkozik a gazdaság egészére és annak egyes területeire is” – mondta Putyin a Kreml tudósítójának, Pavel Zarubinnak. Arra a kérdésre, hogy mennyi időt szentel az ukrajnai „különleges katonai műveletre”, Putyin azt mondta: „Természetesen ez a legfontosabb, minden nap ezzel kezdődik és ezzel ér véget”.

Zarubin elmondta, hogy az interjú egy katonai diplomaosztó ünnepség után készült, amivel nyilvánvalóan egy szerdán tartott rendezvényre utalt.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!