A Kreml szerint az ukránok dróncsapást mértek Voronyezs városára

2023. június 9. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője reagált az oroszországi Voronyezs várost ért ukrán dróncsapásról szóló jelentésekre. Azt mondta, hogy a Kreml az incidenst a polgári infrastruktúra ellen intézett kijevi támadásnak tekinti. „Az incidens részleteit tisztázzák, a különleges szolgálatok dolgoznak” – tette hozzá Peszkov.

Kijev nem vállalta a felelősséget az állítólagos incidensért. A Sky News megjegyzi, hogy az ukrán hatóságok általában tagadják, hogy bármilyen szerepet játszanának az Ukrajnán túli támadásokban.

Korábban Alekszandr Guszev, a voronyezsi régió kormányzója azt közölte, hogy három ember megsérült és legalább tíz lakás megrongálódott, amikor péntek délelőtt egy drón egy lakóházba csapódott az ukrán határtól mintegy 180 kilométerre fekvő Voronyezs városában.

Az orosz területeket ért dróncsapások egyre gyakoribbak az elmúlt hónapokban, de ezek általában az Ukrajnához közelebb eső területeket, például belgorodi régiót érintették.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!