Prigozsin megvizsgálja, a bürokrácia vagy árulók akarnak-e keresztbe tenni a Wagner-csoportnak

2023. március 6. – 14:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoscsapat alapítója azon méltatlankodik, hogy miután a hétvégén lőszerhiányra panaszkodott, megtagadták képviselőjétől a belépést Oroszország ukrajnai „különleges katonai műveletének” főhadiszállására.

Prigozsin vasárnap arról beszélt egy videójában, hogy a Bahmut elfoglalásáért harcoló csapatai emberhiánnyal küzdenek, nem kapnak elegendő lőszert, és ha ez így megy tovább, kénytelenek lesznek visszavonulni, amitől viszont akár az egész orosz front is összeomolhat.

Prigozsin most azt közölte, hogy március 5-én levélben is megsürgette a szállítmányokat a hadsereg legfelsőbb vezetőinél. „Március 6-án reggel 8 órakor a főhadiszálláson lévő képviselőmnek törölték az útlevelét, és nem engedték be a csoport főhadiszállására” – mondta Prigozsin.

„Már február 22-én este aláírták a dokumentumokat, február 23-án kiadták parancsot a szállításra is, de a lőszer nagy részét máig nem szállították el.”

„Vizsgáljuk, hogy mi lehet ennek az oka – a szokásos bürokrácia vagy árulás.”

Előzőleg emberhiányra is panaszkodott a zsoldoscsoport vezetője, erről azt írta: „Március 2-án este közölték velem, hogy minden dokumentumukat aláírták, a mozgósítottak el is indultak a Wagner telephelye felé. Útközben a katonai rendőrség megállította, majd először visszaszállította őket, majd állítólag különböző alakulatokhoz szórták szét az embereket – csak hogy ne juthassanak el a Wagnerhez.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!