Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellenőrzést tartott Bahmutban

2023. március 6. – 19:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ismét a Donyeck megyei Bahmutba látogatott a hétvégén. Szirszkij arról beszélt, hogy a támadó orosz erőkkel a városért vívott csaták elérték legnagyobb intenzitásukat.

„Az orosz erők a Wagner zsoldoscsoport újabb alakulatait vezényelték a városhoz. Az ukrán katonák bátran védik pozíciójukat Bahmut északi részén, igyekeznek megakadályozni a város körbekerítését”

– mondta. Hozzátette: katonáik továbbra is kitartóan akadályozzák, hogy Oroszország elfoglalja a várost. Állítása szerint védőik jelentős veszteséget tudtak okozni az ellenségnek, és a Wagner csoport „legjobb támadó egységeit” is harcba tudták kényszeríteni, ezentúl csökkenteni tudták az ellenség támadási képességeit is.

A vezérezredes nem most jár először a Bahmutban, ellenőrzést tartott március 3-án és február 25-én is. Olekszandr Szirszkij hétfőn részt vett a Volodimir Zelenszkij elnök által összehívott haditanácsülésen is, ahol Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnokával együtt támogatták a védekezési hadművelet folytatását és a bahmuti ukrán állások további erősítését.

(MTI, Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!