Putyin vár az újabb mozgósítás bejelentésével, mivel fél az esetleges zavargásoktól, állítja egy elemzőközpont

2023. március 6. – 15:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Putyin vár az újabb mozgósítás bejelentésével, mivel fél az esetleges zavargásoktól – állítják az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzői.

Az ukránok február elején azt állították, hogy az oroszok vesztesége Bahmutnál hétszerese az ukránokénak. Egy hónappal korábban a Fehér Ház 30 ezer főre becsülte a Wagner-csoport veszteségét, míg szerintük a Wagner tagjai 9000 ukránt öltek meg tavaly február óta.

Az adatokat vizsgálva az ISW arra a következtetésre jutott, hogy a rendszeresen előforduló emberhiány és a szűkös felszerelés megakadályozhatja az oroszokat egy hosszabb támadó hadművelet megindításában a következő hónapok során. Az ukrán ellentámadások miatt azt sem tartják valószínűnek, hogy az oroszok tartani tudnák Bahmutot.

2022. szeptemberében Putyin mozgósítást rendelt el Oroszországban, ami annak a beismerése lehet, hogy Moszkva háborúja nem a terv szerint halad. Szergej Sojgu védelmi miniszter akkor azt mondta, hogy Oroszország 300 ezer tartalékost fog behívni. Az ISW szerint azonban Putyin január óta halogatja a második mozgósítási hullám bejelentését, hogy elkerülje az esetleges zavargásokat az országban.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!