Könnyebb lesz Oroszországba utazni Indiából, Szíriából

2023. március 6. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország az Indiára és néhány más országra – köztük Szíriára – vonatkozó vízumszabályainak enyhítésén munkálkodik, jelentette az állami TASZSZ hírügynökség a külügyminiszter-helyettesre hivatkozva. A listán szerepel Angola, Vietnám, Indonézia és a Fülöp-szigetek is – mondta Jevgenyij Ivanov.

Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete óta egyre inkább nyit Kína, India és az afrikai országok felé, igyekszik kapcsolatait szorosabbra fűzni. Míg az EU, az USA és Japán elítélte Oroszország invázióját és szankciókat vezetett be, Kína és India ezt nem tette meg.

A mostani bejelentésre azután került sor, hogy a Kreml közölte, Oroszország kormányközi megállapodást készít elő a vízummentességről 11 országgal, köztük Szaúd-Arábiával, Barbadosszal, Haitivel, Zambiával, Kuvaittal, Malajziával, Mexikóval és Trinidaddal.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!