Putyin lemondta sztavropoli útját az orosz területekre betörő állítólagos ukrán fegyveresek miatt

2023. március 2. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin lemondta sztavropoli útját az orosz területekre behatoló állítólagos ukrán felderítőcsapatokról szóló jelentések miatt. Orosz hírügynökségek közlése szerint ukrán erők hatoltak be az Észak-Ukrajnával határos Brjanszk régió területére. A TASS arról számolt be a régió vezetőjére hivatkozva, hogy az ukránok két faluba hatoltak be, harcok folynak. A TASS állítása szerint ukrán fegyveresek tüzet nyitottak egy járműre, megöltek egy ember és megsebesítettek egy tíz éves gyereket. „A biztonsági erők megerősítették, hogy a határvidéken műveletet hajtanak végre az államhatár megsértőinek megsemmisítésére” – írták.

Az orosz hírügynökségek közlését eddig nem sikerült független forrásból megerősíteni. Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója „szándékos provokációnak” nevezte az állítólagos ukrán támadásról szóló híradásokat. Ukrajna hivatalosan nem kommentálta ezeket a híreket.

Vlagymir Putyin is megszólalt az ügyben. „Ma újabb terrorcselekményt, újabb bűncselekményt követtek el, behatoltak a határmenti területre és civilekre nyitottak tüzet” – jelentette ki egy online tanácskozás során. Az elnök szerint a támadók látták, hogy egy civil autót, egy közönséges Nivát támadtak meg, amelyben civilek és gyerekek ültek, amikor tüzet nyitottak rá.

(Guardian, Sky News, MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!