Brit hírszerzés: A herszoni orosz kivonulásnál meglátszott, hogy új főparancsnoka van az oroszoknak

2022. november 20. – 10:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma által közzétett napi hírszerzési jelentés alapján Oroszország kivonulása az ukrán kikötővárosból, Herszonból „viszonylag rendben ment” a korábbi, oroszok által megszállt területekéhez képest.

A visszavonuló oroszok a hírszerzés szerint most csak több tíz, nem pedig több száz járművet veszítettek el a visszavonulás alatt. Az orosz katonák a kivonulás közben megsemmisítették hátramaradt készleteik jelentős részét is, nehogy ukrán kézbe kerüljön.

A britek szerint látszólagos javulás fedezhető fel az orosz hadseregben: ez valószínűleg Szergej Szurovikin miatt lehet – ő az a parancsnok, akit Putyin októberben nevezett ki a háborús főparancsnokává. Hozzáteszik: „ennek ellenére a hadsereget továbbra is az alsó- és középszintű vezetés, illetve eltussolási kultúra rontja”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!