Kirill pátriárka egyszerre kívánt békét és győzelmet az ellenség felett, és támogatásáról biztosította Putyint

2022. november 20. – 23:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kirill pátriárka ismét támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyint, és az orosz ortodox püspök a 76. születésnapja alkalmából Moszkvában tartott szentmisén azt mondta: egyetért Putyinnal „a nagyon fontos jelenbeli kérdésekben” – közölte az egyház. Kirill megköszönte az orosz elnöknek azokat a feltételeket, amelyek között az orosz ortodox egyház ma működhet.

Kirill pátriárka egy Ukrajnában elhunyt főpap temetési szertartásán a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban 2022. november 9-én – Fotó: Sergey Vlasov/AFP
Kirill pátriárka egy Ukrajnában elhunyt főpap temetési szertartásán a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban 2022. november 9-én – Fotó: Sergey Vlasov/AFP

A Megváltó Krisztus székesegyházban tartott misén Kirill egyszerre kívánt békét és győzelmet minden ellenfél felett. Kirill 2009 óta áll a világ legnagyobb ortodox egyházának élén. Putyin fontos szövetségese, és az Ukrajna elleni háború egyik fő támogatója. Az ukrajnai orosz inváziót támogató prédikációi hónapok óta nemzetközi felháborodást váltanak ki, Nagy-Britannia, Litvánia és Kanada szankciókat vetett ki rá. Ebben a cikkben írtunk a KGB-s múlttal és több százmilliárd forintra becsült vagyonnal rendelkező főpapról, aki Magyarországnak köszönhetően lekerült az Európai Unió szankciós listájáról. (Tagesschau)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!