Kérdezze Nyilas Gergelyt és Huszti Istvánt, a Telex Ukrajnából hazatérő tudósítóit!

2022. október 11. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Romba dőlt hidak, szétlőtt házak, autók, életek – a háború pusztítása képekben, szavakban és videón. A Telex tudósítói az elmúlt hetekben ismét bejárták Ukrajnát, és ezúttal olyan területekre is eljutottak, ahová a nyugati sajtó a háború kitörése óta nem, és azokra a településekre is, amelyeket alig néhány nappal korábban szerzett vissza az ukrán hadsereg félévnyi orosz megszállás után. Nyilas Gergely és Huszti István érzékletes beszámolóikkal tették mindannyiunk számára valósággá az orosz-ukrán összecsapások civileket ért borzalmait, a távolból talán sokszor felfoghatatlan pusztítás mértékét, és azt, hogy milyen egy háború valósága a 21. században.

És hogy mindez mennyire nem csak háborús propaganda, azt Kramatorszk, Kozacsa Lopany, Kupjanszk, Kamjanka, Izjum, Mala Komisuvaha valósága, és a múlt héten már „háborúmentesnek” látszó Kijev – ahol Ukrajna egyik legbefolyásosabb politikusához, Mihajlo Podoljakhoz is bejutottak a Telex tudósítói – mindennapjai bizonyíthatják.

Huszti István és Nyilas Gergely – Fotó: Huszti István / Telex
Huszti István és Nyilas Gergely – Fotó: Huszti István / Telex

A beszámolók sora azonban itt nem áll meg: hazatérő kollégáinkkal Munk Veronika készít interjút legutóbbi útjukról. Kérdezni azonban ezúttal olvasóinknak is lesz lehetősége, várjuk tehát a Nyilas Gergelynek és Huszti Istvánnak szánt kérdéseket, felvetéseket szerda délig az [email protected] címre, és igyekszünk ezek közül minél többet megválaszolni a hamarosan megjelenő interjúban is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!