Kedden Putyinnal találkozik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója

2022. október 11. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Szentpéterváron találkozik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatójával, Rafael Grossival. Korábban a NAÜ azt közölte, hogy Grossi Oroszországban várhatóan tárgyalásokat folytat majd a zaporizzsjai atomerőműben kialakult helyzetről és a körülötte kialakítandó biztonsági övezetről. A főigazgató múlt héten Kijevbe is ellátogatott, hogy konzultáljon az erőmű körüli biztonsági övezet kialakításáról.

„Az atomerőművet meg kell védeni. Hamarosan Oroszországba, majd Ukrajnába látogatok, hogy megállapodjunk a biztonsági övezetről. Ez sürgős feladat” – írta Grossi múlt szombaton a Twitteren.

A zaporizzsjai atomerőmű Európa legnagyobb nukleáris létesítménye, február 28. óta áll az orosz hadsereg ellenőrzése alatt. Az erőmű körül kialakult helyzetről itt írtunk bővebben.

(Interfax)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!