Kedden Putyinnal találkozik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója

2022. október 11. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Szentpéterváron találkozik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatójával, Rafael Grossival. Korábban a NAÜ azt közölte, hogy Grossi Oroszországban várhatóan tárgyalásokat folytat majd a zaporizzsjai atomerőműben kialakult helyzetről és a körülötte kialakítandó biztonsági övezetről. A főigazgató múlt héten Kijevbe is ellátogatott, hogy konzultáljon az erőmű körüli biztonsági övezet kialakításáról.

„Az atomerőművet meg kell védeni. Hamarosan Oroszországba, majd Ukrajnába látogatok, hogy megállapodjunk a biztonsági övezetről. Ez sürgős feladat” – írta Grossi múlt szombaton a Twitteren.

A zaporizzsjai atomerőmű Európa legnagyobb nukleáris létesítménye, február 28. óta áll az orosz hadsereg ellenőrzése alatt. Az erőmű körül kialakult helyzetről itt írtunk bővebben.

(Interfax)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!