Oroszország, kapitulálj, mielőtt elpusztítunk a földünkön – üzente az ukrán védelmi minisztérium

2022. augusztus 24. – 21:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Oroszország, ma – akárcsak fél évvel ezelőtt – még mindig megvan a lehetőséged, hogy aláírd a kapitulációdat, mielőtt elpusztítunk téged a földünkön. Ne veszítsd el az esélyt, az óra ketyeg... tikk-takk, tikk-takk.”

A fenti idézet nem egy elbizakodott ukrán blogger oldalán vagy valamilyen ukránbarát Facebook-csoportban jelent meg, hanem az ukrán védelmi minisztérium hivatalos Twitter-oldalán:

Ukrajna az utóbbi hetekben, nem függetlenül a nyugati fegyverszállítmányok felpörgésétől, egyre többször vállal kezdeményező szerepet a harcokban: egyrészt nagyszabású ellentámadást terveznek a déli fronton, másrészt a Krím félsziget orosz katonai célpontjait is egyre többször éri támadás – ez utóbbiakat nem vállalják magukra, de nem is tagadják, hogy ők állnak mögöttük. A háború jelenlegi állását és kilátásait néhány napja Rácz András, a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) külső munkatársának segítségével elemeztük.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!