Orosz csapás ért egy ukrajnai vasútállomást, legalább 22-en meghaltak

2022. augusztus 24. – 22:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz hadsereg csapást mért a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszki területen lévő csaplinei vasútállomásra, az eddigi információk szerint 15-en meghaltak, és körülbelül ötvenen megsebesültek – közölte a videóhíváson bejelentkező Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda este az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén. (Frissítés: szerda éjjelre 22-re nőtt a halálos áldozatok száma.) Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegramon azt írta, hogy a szinelnikovei járást érő orosz rakétatámadásban életét vesztette egy 11 éves fiú is.

„A mentők dolgoznak, de sajnos, a halottak száma növekedhet. Így élünk mindennap. Oroszország így készült az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére”

– idézte Zelenszkijt az Ukrajinszka Pravda.

Valentin Reznyicsenko, a Dnyiporpetrovszk terület kormányzója korábban a Telegramon már beszámolt arról, hogy az orosz erők szerdára virradó éjjel is a régió több térségét lőtték: a székhely, Dnyipro környékét H–22-es rakétákkal, Nyikopol és Krivij Rih térségét pedig Grad ás Uragan típusú rakéta-sorozatvetőkkel. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara szerint Ukrajna területén folytatódnak a légi és rakétacsapások katonai és polgári célpontokra.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!